Lastig: over mijzelf schrijven

Het opsturen van een manuscript naar agenten vereist naast een synopsis ook een korte beschrijving van de schrijver. Een stuk componeren over een ander heb ik weinig moeite mee, voor mijzelf ligt dat een stuk lastiger.

Ronald van den Boogaard – 1953

Na jeugdige omzwervingen door de verpleging, vliegtuigschoonmakerij en diverse kantoren, vestigde hij zich in 1980 als freelance illustrator. Er werd heel veel getekend voor reclame-uitingen, maar ook LP-hoezen, boekomslagen en tekenfilmpjes werden in het repertoire opgenomen.

Nadat de routine had toegeslagen werd het pad vervolgd als art-director. Bij diverse grote en minder grote reclameburo’s en een aantal jaren freelance. Uiteraard betekende dit dat de dagen verbracht werden als creatief team met een copywriter als kompaan. In deze kruisbestuiving werd veel geleerd over het schrijven van korte en langere teksten.

Een huwelijk met de schrijfster Erica Heller (ja, de dochter van) leidde tot het samenwerken voor filmmaatschappij Punch Productions in New York. Diverse scripts en verhaallijnen werden ontwikkeld, die helaas niet hebben geleid tot een aanschouwbaar resultaat.

Na de scheiding, tweeeneenhalf jaar later, volgde een korte periode als autonoom kunstenaar. Op miraculeuze wijze raakte hij in IT verzeild.

Illustreren, het art-directorschap, de kunst en zelfs web-development. De gemeenschappelijke noemer is altijd verhalen vertellen. Weliswaar in beeld. Maar toch.

Nu is de tijd aan gebroken om dat in woord te doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.